Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

O locuință confortabilă este ceea ce își doresc toți. Aceasta trebuie să îți ofere inclusiv posibilitatea de intimitate, pentru a putea savura liniștea. Dacă este să analizăm confortul din acest punct de vedere, reiese că locuința ideală este cea în care nu se aud zgomote străine.

Haideți să examinăm posibilele opțiuni de izolație fonică.

Izolația fonică a pereților

Înainte de a începe izolația fonică a pereților, trebuie să identificați cauza gălăgiei. Ați putea face o mică inspecție și ați putea găsi, de exemplu fisuri, prin care zgomotele pătrund în încăpere. Un efect bun este obținut prin folosirea sistemelor acustice pentru izolația fonică a pereților, inclusiv a celor dintre camere.

Izolația fonică a tavanului

Pentru izolația fonică a tavanului se folosesc, de cele mai dese ori, plăci din polistiren expandat, care se plasează sub gips-cartonul montat pe suspensiile speciale ale tavanului.

Un efect mai bun este obținut prin utilizarea tavanelor suspendate cu izolație fonică.

Izolația fonică a podelii

Înainte de a începe lucrările de izolație fonică a podelii, trebuie să vă ocupați de izolația fonică a pereților și tavanului. Acest lucru este foarte important, întrucât dacă efectuați astfel de lucrări doar pentru podea, zgomotele străine nu vor dispărea nicăieri.

Pentru izolația fonică a podelii poate fi folosită șapă „plutitoare”. Dacă intenționați să folosiți laminat, trebuie să puneți sub acesta un substrat de absorbție a sunetelor.

La ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți materialele:

Există două tipuri de zgomote – structurale și aeriene. Materialele cu structură fibroasă au un coeficient înalt de absorbție a sunetelor, de aceea sunt ideale pentru eliminarea sunetelor aeriene. Materialele cu o viteză a sunetului mică au, în comparație cu materialele dense, o structură poroasă și contribuie la eliminarea zgomotelor de impact.

Și, bineînțeles, la alegerea materialelor pentru izolație fonică foarte importante sunt durabilitatea și rezistența la uzură și foc a acestora.

Localizarea clădirii – un factor important la alegerea locuinței

Localizarea clădirii – un...

Aici, la Gonvaro-Con, știm că de amplasarea viitoarei construcții va depinde competitivitatea noastră pe piața imobiliară a Moldovei. De aceea,

În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

În viitor construcțiile vor...

Era tehnologiilor ne oferă posibilități nelimitate pentru a crea ceva cu adevărat valoros, inovator, profitabil și unic. Probabil nu

Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

Ce trebuie să știți...

O locuință confortabilă este ceea ce își doresc toți. Aceasta trebuie să îți ofere inclusiv posibilitatea de intimitate, pentru a