Cumpararea apartamentului in timpul crizei

De ce este rentabil sa cumparati apartamente in timpul crizei

În condițiile crizei actuale, mulți se gândesc să investească mijloace în scopul păstrării și înmulțirii lor. Schimbările care se produc în diferite domenii ale economiei permit punerea la îndoială a siguranței multor metode populare de păstrare. Diverse structuri financiare uneori prea rapid își pierd lichiditățile din cauze politice, economice, interne și de altă natură. Transformarea banilor în mărfuri și bijuterii este la fel de problematică din cauza numărului crescut de furturi și de alte infracțiuni. În asemenea condiții, una din metodele cele mai sigure de păstrare a capitalului rămâne achiziționarea locuințelor pe piața apartamentelor noi și pe cea a apartamentelor vechi.

Cumpărarea locuințelor noi

Achiziționarea apartamentelor din construcțiile noi permite investirea mijloacelor în imobile cu caracteristici locative mai bune comparativ cu clădirile din perioada sovietică. Blocurile noi se deosebesc printr-o dispunere îmbunătățită, utilități de calitate, prezența unor comodități suplimentare și printr-o serie de alte avantaje. Cu această achiziționare se poate economisi considerabil procurând un apartament la stadiul de construcție a blocului de locuințe. Cu dezvoltarea rapidă a infrastructurii, devine populară cumpărarea apartamentelor scumpe din construcțiile noi amplasate în zone încă insuficient de populate.

Cumpărarea locuințelor vechi

Cumpărarea unui imobil pe piaţa de apartamente vechi scuteşte de câteva riscuri deodată. Sunt excluse variantele privind îngheţarea sau sistarea construcţiei, întârzierea termenelor de racordare a utilităţilor, întârzierea legalizării dreptului de proprietate asupra locuinţei şi alte momente. Dacă în apartament a fost efectuată recent o reparaţie de calitate, atunci noul proprietar va economisi considerabil cu cheltuielile suplimentare.

Particularităţile cumpărării în perioada de criză

Investirea mijloacelor financiare în imobile comportă o anumită doză de risc. În special aceasta se referă la clădirile noi, cu atât mai mult, la cele aflate la stadiul de construcţie. Pentru a evalua posibilitatea apariţiei unor complicaţii suplimentare, este de dorit să se acumuleze, în prealabil, informaţii despre dezvoltatorul imobiliar – ce reprezintă compania, care este statutul ei pe piaţa imobiliară. Pe cât este posibil, ar fi bine să se precizeze datele privind situația financiară a dezvoltatorului imobiliar, existenţa şi natura creanţelor, transparenţa gestionării afacerilor, coincidenţa informaţiilor publicitare cu realitatea. Un rol important în aceasta îl joacă evaluarea proiectelor finalizate, precum şi aprecierile independente privind calitatea lucrărilor executate de către dezvoltatorul imobiliar.

În cazul locuinţelor vechi, problema principală este învechirea lor constantă, consecinţa cărui fapt devin cheltuielile suplimentare pentru reparaţii şi pentru menţinerea stării de folosinţă a apartamentului achiziţionat. O mare importanţă are şi amplasamentul blocului, existenţa zonelor de parcuri, apropierea de centru şi depărtarea de zona industrială, existenţa unei infrastructuri dezvoltate. Datele statistice arată că o locuinţă veche este ceva mai greu de vândut decât un apartament din construcţie nouă, ceea ce, într-o măsură oarecare, scade interesul investitorilor pentru locuinţele vechi. Şi, desigur, unul din elementele de importanţă majoră este suprafaţa locuinţei achiziţionate – cu cât ea este mai mare, cu atât mai scump costă achiziţionarea apartamentului.

Localizarea clădirii – un factor important la alegerea locuinței

Localizarea clădirii – un...

Aici, la Gonvaro-Con, știm că de amplasarea viitoarei construcții va depinde competitivitatea noastră pe piața imobiliară a Moldovei. De aceea,

În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

În viitor construcțiile vor...

Era tehnologiilor ne oferă posibilități nelimitate pentru a crea ceva cu adevărat valoros, inovator, profitabil și unic. Probabil nu

Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

Ce trebuie să știți...

O locuință confortabilă este ceea ce își doresc toți. Aceasta trebuie să îți ofere inclusiv posibilitatea de intimitate, pentru a