În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

Era tehnologiilor ne oferă posibilități nelimitate pentru a crea ceva cu adevărat valoros, inovator, profitabil și unic. Probabil nu există domenii în care să nu poți îmbunătăți măcar ceva, să faci lucrurile mai comode și mai ergonomice, adică să implementezi tehnologiile viitorului chiar azi.

Noi vă propunem să vă gândiți, ce inovații trebuie să așteptăm pe piața construcțiilor în viitor.

Practica arată că lucrurile care ieri păreau fantastice, astăzi sunt folosite cu succes la realizarea diferitor proiecte. Inovațiile apar în permanență, iar cei care pot ghici viitoarele tendințe se bucură de succes.

În categoria inovațiilor în domeniul construcției, din viitorul apropiat, putem include:

- crearea noilor materiale de construcții și amestecuri;
- modernizarea procesului de proiectare și construcție a clădirilor;
- îmbunătățirea procesului de realizare a lucrărilor de montaj și conexiune;
- soluții noi privind managementul în construcții. Aici putem include însuși principiul de organizare a procesului de muncă, performanțele, optimizarea forțelor de muncă.

fa2c25ea0e970e9099e043d75b46eeb9.jpg

Dar haideți să privim și mai departe! Potrivit unui raport al Școlii Britanice de Arhitectură, în viitor va fi posibilă construcția din plastic reciclat, iar elementele prefabricate vor putea fi combinate cu procesul robotizat, chiar la locul de ridicare a construcției. La baza acestui concept se află imprimarea 3D!

Un astfel de concept este o inovație în domeniul construcțiilor, care le permite designerilor și arhitecților să creeze clădiri rezistente, geometric frumoase, fără restricții tradiționale. Mai mult decât atât, greutatea mică a plasticului va soluționa încă o problemă – nu va mai fi nevoie să ne gândim dacă construcția va rezista sub propria sa greutate.

Conceptul de construcție a clădirilor din plastic reciclat și de folosire a imprimantelor 3D nu este încă foarte răspândit, întrucât studenții școlii de arhitectură au încercat să aducă la perfecțiune doar posibilitatea teoretică de realizare a acestuia. Aplicarea cu succes în practică este deocamdată limitată de crearea unor forme arhitecturale libere din structuri geometrice portante. Însă potențialul acestui proiect este, cu siguranță, imens!

architectural-model.jpg

Fără îndoială că pe viitor o astfel de abordare inovatoare în domeniul construcțiilor va schimba radical lucrurile, întrucât astfel vor fi soluționate un șir de probleme. Cantitatea de plastic aruncat la deșeuri de întreaga omenire crește cu fiecare zi, iar construcția caselor din acest material reprezintă o modalitate economică și ecologică de reciclare a acestuia. Mai mult decât atât, observăm în toată lumea o criză de locuințe, iar construcțiile sunt realizate în ritm accelerat. Reieșind din această posibilitate de construcție a caselor cu ajutorul imprimantelor 3D este soluționată problema insuficienței de locuințe și este îmbunătățită starea ecologică a planetei noastre.

Pentru a implementa cu succes acest aspect inovator, trebuie să fie găsit un mod de combinare armonioasă a diferitor metode de construcție, pentru a avea posibilitatea de a reduce la minim termenele de ridicare a clădirilor, cu respectarea normelor de securitate și cu posibilitatea de a folosi, în același timp, diferite tipuri de finisaj.

Localizarea clădirii – un factor important la alegerea locuinței

Localizarea clădirii – un...

Aici, la Gonvaro-Con, știm că de amplasarea viitoarei construcții va depinde competitivitatea noastră pe piața imobiliară a Moldovei. De aceea,

În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

În viitor construcțiile vor...

Era tehnologiilor ne oferă posibilități nelimitate pentru a crea ceva cu adevărat valoros, inovator, profitabil și unic. Probabil nu

Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

Ce trebuie să știți...

O locuință confortabilă este ceea ce își doresc toți. Aceasta trebuie să îți ofere inclusiv posibilitatea de intimitate, pentru a