Beneficiile apartamentului cu planificare individuala

Care sunt beneficiile apartamentului cu planificare individuala

Particularităţile apartamentelor cu dispunere liberă
Încă nu demult toate apartamentele din blocurile cu multe etaje erau standard. Principala lor deosebire consta în numărul de camere şi dispunerea proprie blocurilor din seria respectivă. În goana după originalitate, proprietarii spaţiilor de locuit comiteau uneori abateri grave modificând dimensiunile şi dispunerea interioarelor apartamentului standard.

Avantajele dispunerii libere

Posibilitatea dispunerii libere exclude practic orice îngrădiri în ceea ce priveşte dispunerea interioarelor apartamentului. Fiecare proprietar de locuinţă decide singur câţi metri pătraţi de suprafaţă să revină bucătăriei, camerei pentru copii, dormitorului, salonului sau biroului. În acest caz, nu este necesar avizul autorităţilor publice pentru efectuarea modificărilor. Orice idei de design şi cerințe pot fi materializate integral în limitele spaţiului deţinut, subliniind gustul şi individualitatea proprietarilor apartamentului respectiv.

Părţile negative

Posibilităţile atât de largi ale propriului design pot comporta şi o serie de minusuri, printre care ar fi:
  - preţul mai mare al apartamentelor cu posibilitatea dispunerii libere;
  - modificarea pereţilor portanţi trebuie avizată din timp;
  - necesitatea instalării pe cont propriu a utilităţilor în interioarele apartamentului;
  - complicaţii în ascunderea ţevilor şi a altor elemente de instalat;
  - toate lucrările de finisaj cad în întregime în sarcina proprietarilor.

Toate aceste acţiuni menite să transforme un spaţiu gol într-o locuinţă originală atrag uneori după sine costuri suplimentare importante..

După ridicarea tuturor pereţilor despărţitori se avizează oficial planul apartamentului, astfel încât modificarea în viitor a dispunerii va fi problematic de efectuat. În multe cazuri, ulterior se constată că spaţiul de locuit al apartamentului s-a redus substanţial. Compania de construcţie va trebui să restituie surplusul de mijloace, însă în practică obţinerea compensării se întâmplă a fi problematică.

Dispunere liberă sau obişnuită?

Apartamentele cu dispunere liberă presupun multiple comodităţi suplimentare în utilizare, în conformitate cu nevoile fiecărui membru al familiei. Acest tip de apartamente, fără îndoială, este mai bun, însă numai în condiţiile în care există suficiente mijloace financiare pentru finalizarea lucrărilor de construcţie. În cazul în care nu există suficiente resurse financiare, se poate de ales o locuinţă standard, modificând interioarele, de exemplu, cu ajutorul pereţilor despărţitori mobili.

Localizarea clădirii – un factor important la alegerea locuinței

Localizarea clădirii – un...

Aici, la Gonvaro-Con, știm că de amplasarea viitoarei construcții va depinde competitivitatea noastră pe piața imobiliară a Moldovei. De aceea,

În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

În viitor construcțiile vor...

Era tehnologiilor ne oferă posibilități nelimitate pentru a crea ceva cu adevărat valoros, inovator, profitabil și unic. Probabil nu

Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

Ce trebuie să știți...

O locuință confortabilă este ceea ce își doresc toți. Aceasta trebuie să îți ofere inclusiv posibilitatea de intimitate, pentru a