Alegerea etajului unui apartament nou in Chisinau

Cum sa alegeti etajul cind cumparati un apartament

Alegerea etajului constituie un element important al procedurii de procurare a apartamentului în noul bloc de locuinţe. De corectitudinea acestei alegeri depinde în mare măsură gradul de confort al viitoarei locuințe. Unii şi aceeaşi factori se pot dovedi absolut inacceptabili pentru unele persoane, şi convenabili pentru altele.

Primul etaj (parterul).

Apartamentul de la parter se vinde deseori cu 12-15% mai ieftin. Acest lucru este determinat de o serie de cauze, printre care sunt:
   - mirosul de umezeală și dușumeaua rece din cauza subsolului situat dedesubt;
   - zgomotul și pierderile suplimentare de căldură din cauza ușilor de intrare în scara blocului;
   - probabilitatea sporită a furturilor și a vandalismului.
Influența acestor factori poate fi diminuată semnificativ efectuând lucrări de termoizolare, hidroizolare, instalare a grilajelor la ferestre etc. Un plus care nu poate fi neglijat este că apartamentul de la parter prezintă mai multă siguranță la cutremure și alte calamități naturale. Această variantă de locuință se bucură de popularitate mai ales printre persoanele cu vârsta de pensie, care întâmpină dificultăți de deplasare la etajele superioare.

Al doilea și al treilea etaj

Apartamentele de la aceste etaje sunt foarte bune pentru pensionari, pentru cei cărora, din cauza problemelor de sănătate, le este dificil să urce la etajele superioare. Aceste apartamente îi atrag mai puțin pe hoți, aici există mai puține dificultăți legate de mirosurile din subsol și dușumeaua rece. Unele probleme pot apărea în cazul ridicării la aceste etaje a obiectelor de uz casnic de mare gabarit, mai ales în lipsa ascensorului. În afară de aceasta, vederea de la fereastră în aceste apartamente cedează întrucâtva în fața panoramei de la etajele superioare.

Etajele superioare și ultimele etaje

Locatarii de la ultimele etaje ale clădirii, cu procurarea apartamentului, se aleg concomitent și cu un șir de probleme, și cu un șir de avantaje. Dintre probleme merită amintită probabilitatea scurgerilor de acoperiș, pe care locatarii deseori sunt nevoiți să-l repare pe cont propriu. Acest lucru este caracteristic pentru blocurile de construcție veche, pe când în clădirile noi etajul tehnic superior scutește de aceste griji. În afară de aceasta, sunt posibile și alte momente negative, precum:
   - ascensorul care se defectează sau nu funcționează;
   - probleme legate de alimentarea cu apă la etajele superioare (pentru blocurile de construcție veche);
   - lipsa alimentării cu gaz (pentru blocurile mai înalte de 9 etaje);
   - dificultăți de evacuare rapidă în caz de calamități naturale.

Cu toate acestea, locuința la etajele superioare comportă și un șir de avantaje, printre care ar fi:
   - o vedere excelentă și o bună panoramă de la fereastră;
   - lipsa insectelor înțepătoare, care nu se ridică la asemenea înălțimi;
   - probabilitatea redusă a jafului și a vandalismului.

Particularitățile alegerii

La cumpărarea unui apartament în blocurile vechi, merită să vă orientați, cu precădere, asupra etajelor 2-4, pentru a evita multitudinea problemelor enumerate. În construcțiile noi, nuanțele negative sunt luate în considerație din timp. Un factor decisiv la procurarea unui apartament dintr-o construcție nouă îl constituie prețul, precum și calitatea infrastructurii din împrejurime. În orice caz, la alegerea etajului viitoarei locuințe rolul decisiv îl joacă preferințele cumpărătorilor de imobil.

Localizarea clădirii – un factor important la alegerea locuinței

Localizarea clădirii – un...

Aici, la Gonvaro-Con, știm că de amplasarea viitoarei construcții va depinde competitivitatea noastră pe piața imobiliară a Moldovei. De aceea,

În viitor construcțiile vor arăta cam așa: plastic reciclat, imprimante 3D și multe alte chestii interesante!

În viitor construcțiile vor...

Era tehnologiilor ne oferă posibilități nelimitate pentru a crea ceva cu adevărat valoros, inovator, profitabil și unic. Probabil nu

Ce trebuie să știți înainte de a vă ocupa de izolarea fonică a încăperii?

Ce trebuie să știți...

O locuință confortabilă este ceea ce își doresc toți. Aceasta trebuie să îți ofere inclusiv posibilitatea de intimitate, pentru a